Ingrid van Zuijdam

Ik ben in 1957 geboren in Zaltbommel en na het afronden van het atheneum ben ik in Tilburg beland voor de opleiding tot docente Lichamelijke Opvoeding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Vanaf 1979 ben ik continu werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs als docente Lichamelijke Opvoeding en tegelijkertijd ben ik na een managementopleiding vanaf 1988 werkzaam als schoolleider. Op dit moment geef ik geen lessen meer.

Gedurende mijn loopbaan heb ik een coachende manier van leiding geven ontwikkeld die recht doet aan de ontwikkeling van de collega’s waaraan ik leiding geef. Dit heeft geleid tot een opleiding als coach practitioner waarvoor ik in juni 2015 het certificaat heb behaald.

In mijn coachpraktijk combineer ik beweging, sensitiviteit en intuïtie aan oplossingsgericht coachen. Denken in oplossingen levert meer resultaat dan graven in de problemen. In een coachtraject ga ik met de coachee op zoek naar mogelijkheden, openingen en nieuwe kansen. Iedere situatie biedt nieuwe keuzes en ontplooiingsmogelijkheden. Uitgangspunt hierbij is het ontdekken van de kwaliteiten van de coachee en deze inzetten in de gewenste richting.